پیش فاکتور دریافت فایل
گزارش کارآموزی شرکت داده پردازی ایران
8713
24,900 تومان
.zip
17 کیلوبایت
توضیحات:
گزارش کارآموزي شرکت داده پردازي ايران در 23 صفحه ورد قابل ويرايش
فصل اول»
1- آشنايي با داده پردازي ايران (DPI)
1-1 تاريخچه سازمان
شركت داده پردازي ايران، ابتدا در سال 1335 تحت عنوان شركت آي بي ام ايران تأسيس شد. تأسيس اين شركت همگام با سياست كلي شركت آي بي ام جهاني براي فروش خدمات مربوط به ماشين هاي اداري در كشورهاي خارجي بود.
بنابراين همان سياست، اين شركت شعب خارجي خود را توسط كاركنان محلي اداره مي نمود، كه پس از ديدن آموزش هاي لازم، بكارگيري شدند. به همين دليل، در سال 1357 شركت آي بي ام ايران بيش از يكصد و هفتاد تن كارمند داشت كه همگي بجز يكنفر ايراني بودند.
شركت آي بي ام رفته رفته گسترش يافت، تا جائيكه بنا بر آمار موجود در سال 1357 بيش از نود درصد از كامپيوترهاي موجود در ايران و بخش مهمي از ماشين هاي اداري، نظير دستگاههاي فتوكپي و ماشين هيا تحرير از محل اين شركت تأمين شده بود.
پس از پيروزي انقلاب اسلامي در كشور، شركتهاي خارجي كار خود را تعطيل و از كشور خارج گرديدند. و شوراي عالي انفورماتيك زير نظر سازمان برنامه و بودجه تشكيل گرديد تا وضعيت شركتهاي كامپيوتري را سر و سامان بخشد و پيرو مصوبه شماره 100236 21/8/60 و مذاكراتي كه با مسئولين IBM داشتند در بهمن 1360 شركت IBM شعبه ايران رسماً فعاليت خود را در ايران تعطيل و كلية دارائيها و دستگاههاي خود را طبق قراردادي به مالكيت دولت جمهوري اسلامي ايران واگذار نمود. قرارداد واگذاري شركت IBM به دولت جمهوري اسلامي در زمان وزارت آقاي دكتر بانكي و در زمان تصدي آقاي مهدي صمداني آخرين مدير عامل شركت IBM ايران صورت گرفت.
از بهمن 1360 هيئت مديره جديد از طرف آقاي دكتر بانكي تعيين و شركت بنام 0مديريت موقت IBM سابق) به مديريت آقاي ابوالفضل زندي بيدگلي اولين مدير عامل شركت پس از پيروزي انقلاب اسلامي مشغول به كار شد. گروهي از پرسنل قديمي توسط هيئت مديره جديد انتخاب گرديد و مجموعاً با حدود يكصد نفر نيروي انساني شركت اداره گرديد. شركت داده پردازي ايران در تاريخ 3/4/63 تحت شماره 52667 در اداره ثبت شركتها در زمان تصدي آقاي فصيحي مدير عامل وقت به ثبت رسيد و زير نظر سازمان برنامه و بودجه فعاليت خود را ادامه و گسترش داد.
در تاريخ 1/4/1363 شركتي با نام شركت داده پردازي ايران 0سهامي خاص) به ثبت رسيد تا كليه اموال و درائيهاي شركت «آي بي ام» را به تملك خود برآورد و عهده دار وظايف و مسئوليتهاي آن گردد. در تاريخ 11/11/78 بموجب تصميم نمايندگان ويژه رياست محترم جمهوري اسلامي ايران مالكيت دولت به تمامي 70% سهام و دارائيهاي شركت به صندوق بازنشستگي كشوري واگذار گرديد.
1-2- بخشهاي سازماني و تشكيلات
در حال حاضر شركت با تشكيل 6 اداره كل و نيروي انساني كاملاً مشخص يكي از بزرگنرين شركتهاي صنعت انفورماتيك كشور كسب نموده و در زمينه خدمات كامپيوتري، شبكه ارتباطي و اطلاع رساني، توليد نرم افزارهاي كاربرداي و توليد ريزكامپيوتري و يا ساير خدمات كامپيوتري فعاليت مي نمايد.
ادارات زيرمجموعه شركت معظم داده پردازي ايران شامل 6 اداره زير هستند:
1- اداره كل ريزكامپيوتر و ماشينهاي اداري
2- اداره كل عمليات
3- اداره كل شبكه هاي ارتباطي و اطلاع رساني
4- اداره توسعه ريزكامپيوتر
5- اداره كل آموزش
6- اداره كل نرم افزار
- اسامي مديران عامل شركت IBM از بدو تاسيس تا كنون
رديف
نام و نام خانوادگي
سال استخدام
1
آقاي وان هورگاردن
نيمه دوم سال 1355
2
آقاي ماكس ووشر
8/5/1336
3
آقاي استانفورد
10/10/1340
4
آقاي بادلي لشر
آذرناه 1345
5
آقاي محمد صادق سعيدي
دي ماه 1347
6
آقاي ژوزف ويليام هيلي
7 اسفند 1352
7
آقاي ماكس استوارت آرتوربوكر
مرداد 1356
8
آقاي هونمايستر
18/6/1356
9
آقاي حسين محمد
تيرماه 1357
10
آقاي مهدي صمداني
مهرماه 1358
11
آقاي ابوالفضل زندي بيگي (اولين مدير عامل جديد)
25/11/1360
12
آقاي ابوالقاسم فصيحي
7/1/1363
13
آقاي پرويز شهرياري راد
15/3/1364
14
آقاي علي كرمانشاهي
14/7/1365
15
آقاي سعيدرضا مومني
12/10/1367
16
آقاي مسيح قائميان
6/6/1369
17
آقاي محمئمهدي خادم ازغندي
8/10/1375
18
آقاي مسيح قائميان
31/1/1381
1-3- فعاليتها و خدمات شركت
1-3-1- اهداف شركت
شركت داده پردازي ايران به عنوان بزرگترين و مجرب ترين شركا كامپيوتري ايران با احراز مقام اول از نظر تخصصي در ارزيابي شورايعالي انفورماتيك كشور حدمات خود را در بالاترين سطح كيفي و استانداردهاي بين المللي به مشتريان گرامي ارايه مي دارد. در اين راستا طي سالها فعاليت همراه با مراكز بزرگ صنعتي و دانشگاهي و پژوهشي و اقتصادي و بازرگاني و مؤسسات و دستگاههاي بزرگ دولتي در ايجاد و تدارك مراكز رايانه اي و تهيه امكانات اقتصادي و بازرگاني و مؤسسات و دستگاههاي بزرگ دولتي در ايجاد و تدارك مراكز رايانه اي و تهيه امكانات نرم افزاري و خدمات پشتيباني تلاش نموده و اينك با اندوخته عظيمي از تجربيات كاري گسترده و نيروي انساني مجرب و بهره گيري از امكانات لسيار در جهت ارتقاء كيفي و كمي اهداف مذكور گام برمي دارد.
شركت داده پردازي ايران داراي گواهينامه ايزو 1001 براي طراحي نرم افزارهاي كاربردي، ارايه خدمات اطلاع رساني، فروش و خدمات پس از فروش كامپيوتر در رده هاي Enterprise Server و Mid-Raye Server فروش و خدمات پس از فروش ريزكامپيوترها و ساخت و توليد تجهيزات جانبي، و پشتيباني و ارائه خدمات تعمير ونگهداري آنها است. همچنين داراي گواهينامه ايزو 1001 براي توليد، توزيع، فروش، تعمير و نگهداري كامپيوترهيا شخصي، صفحه نمايش، صفحه كليد و موشواره است.
- اهداف شركت را به طور كلي مي توان به صورت زير خلاصه كرد:
توسعه و ترويج انفورماتيك كشور
انتقال فن آوري روز انفورماتيك كشور و تطبيق آن با ويژگيهاي ميهن اسلامي
تأمين و تجهيز مراكز انفورماتيك
توسعه كاربردها و پشتيباني مشتريان
بهره گيري از تكنولوژي در حداكثر سطح مطلوب
1-3-2- فعاليتهاي عمده
فعاليتهاي عمده كار برروي سرورها و تأمين آنها براي شركتها و سازمانهاي مختلف و پشتيباني از آنها و تأمين برنامه هاي سرور ها و برنامه هاي سيستم بانكها و سيستم هاي شبكه اي بزرگ و توليد ريزكامپيوترها و PC و پشتيباني آنها و همچنين تربيت نيروهاي كارآمد از طريق دانشكدة كامپيوتر شركت وابسته به وزارت آموزش عالي است. در حال حاضر DPI مشغول كار برروي سيستمهاي سيبا و ديگر سيستمهاي شبكه اي گسترده و سريع بانتكها است. همچنين بخش توسعه ريزكامپيوتر كه بخشي مستقل و از توابع DPI است در حال گسترش دامنه فعاليتهاي خود در زمينه سخت افزار و قطعات كامپيوتري از طريق گرفتن نمايندگي انحصاري ماركهاي GENX و Emachine است . لازم به ذكر است شركت داده پردازي در حال حاضر، نمايندگي انحصاري شركت آرمور فرانسه و مانيتور فيليپس و آي بي ام است. شركت داده پردازي در راستاي برنامه تكفام (توسعه و كاربري فناوري و ارتباطات و اطلاعات ايران) خدمات مشاوره اي به كليه وزارتخانه ها و مؤسسات و سازمانهاي دولتي ارائه مي دهد.
1-3-3- موفقيت ها
- تأمين، نصب و راه اندازي و نگهداري بيش از 90% از كامپيوترهاي بزرگ (main frame) در سطح كشور شامل بانكها، سازمانهاي دولتي، دانشگاهها و …
- اجراي دوره هاي آموزشي عمومي و اختصاصي در زمينه هاي مختلف Main، PC، Internet.
- اجراي دوره هاي آموزش عالي از طريق آزمون سراسري در سطح كارداني و كارشناسي مورد تذئيد وزارت فرهنگ و آموزش عالي و سازمان امور استخدامي كشور
- اجراي پروژه سران كشورهاي اسلامي در سال 76
- تأمين تجهيزات كامپيوتري، برقرار ارتباط شبكه اي بخشهاي مختلف اجلاس و تأمين خطوط اينترنت مورد نياز جهت استفاده ميهمانان و مدعوين حاضر در اجلاس.
- پشتيباني تجهيزاتي شعب بان سپه، تجارت و صادرات در نقاط مختلف كشور
- اجراي عمليات ارتباط شبكه اي مشتريان مختلف در سراسر شكور ازجمله نيروي انتظامي، نيشكر، هفت تپه، تراكتورسازي تبريز و …
- اجراي سيستم ناب (نظام نوين اطلاعات بانكي) براي بانك رفاه كارگران
- طراحي، پياده سازي و نصب و نگهداري سيستم خودپرداز (ATM) بانك تجارت در تهارن و كيش
- شركت داده پردازي موفق به راه اندازي سيستم حساب جاري الكترونيكي بانك رفاه گرديد. با استفاده از اين حساب جاري همراه شما مي توانيد در يك شعبه اقدام به افتتاح حساب نموده و از خدماتي از قبيل: نقد كردن چك، وصول واريز فوري چك، دريافت صورتحساب در هر لحظه و … استفاده نمائيد.
1-3-4- فعالتهاي ادارات كلي DPI
1-3-4-1- اداره كل ريزكامپيوتر و ماشينهاي اداري
توليد تجهيزات ريز كامپيوتر شامل:
سيستم يونيت صفحه نمايش، صفحه كليد، موشواره، بر گرافيك، برد مادر، منبع تغذيه و پااينه
عرضه و فروش انواع ريزكامپيوتر و تجهيزات جانبي
ارايه خدمات پس از فروش و انعقاد قراردادهاي تعمير و نگهداري جهت پشتيباني فني از تجهيزات مشتريان در سراسر كشور و ارايه كليه دوره هاي آموزش ريز كامپيوتر
1-3-4-2- اداره كل عمليات
فعاليتهاي اين بخش شامل:
ارايه طرحهاي جامع (Total Solutuin)
امكان سنجي و طراحي و ايجاد و راه اندازي سيستمهاي كاربردي نرم افزاري
عرضه انواع كامپيوتر در رده هاي: Mid-range Server و Enterprise Server و پشتيباني سخت افزاري و نرم افزاري آنها.
برگذاري دوره هاي آموزشي كامپيوتري متنوع براي مديران و كارشناسان در سطوح مختلف
3- آزمون آموخته ها
اينجانب در اداره توسعه ريزكامپيوتر به عنوان كارآموز مشغول به كار شدم. اداره توسعه ريزكامپيوتر بخشي مستقل از داده پردازي ايران مي باشد. وظايف اين بخش شامل رسيدگي به امور مشتريان. تهيه قطعات كامپيوتري و ارسال آنها به بخش توليد، رفوش PC، سرور، نوت بوك و به طور كلي كليه محصولات سخت افزاري DPI و پشتيباني از آنها مي باشد كه شامل بخشهاي تداركات، فروش، امور مالي، فروشگاه، تعميرگاه، انبار و امور مشتريان است. در وهله اول با هركدام از اين بخشها و نحوه كار آنها آشنا شدم. وظايف هركدام از اين بخشها به طور مختصر در ذيل مي آيد:
فروش (Sales): عمده فشار شركت برروي اين بخش است. اين بخش است. اين بخش وظيفه بازاريابي، شركت در مناقصات و مزايدات و خريد و فروش سيستم و فروش سيستم ها به مشتريان بزرگ را بر عهده دارد. فروش بيشتر اين بخش به معني سرمايه در گردش بيشتر در شركت است. اين وظيفه بر عهدة مديران فروش است تا با فروش خوب و جلب نظر و رضايت مشتري شركت را زنده و برپا نگهدارد.
امور مالي: همان طور كه از اسم آن پيداست امور مالي و كليه سندها و رسيدها و به طور كلي كليه منابع مالي وارد شده و خارج شده از شركت زير نظر اين بخش صورت مي گيرد.
انبار: كليه قطعات خريده شده و كليه سيستم هاي توليد شده در اين قسمت نگهداري مي گردند كه در ساختماني جدا قرار دارد. سپس طبق نياز به بخشهاي ديگر ارسال مي گردند.
· امور مشتريان: اين بخش وظيفه رسيدگي به پيشنهادات، شكايات، انتقادات و كليه درخواستهاي مشتريان را دارد. و سياستهاي اتخاذ شده در شركت در رابطه با مشتريان در اين بخش به مرحله اجرا درمي آيد.
· فروشگاه: فروش سيستم هاي كامپيوتري به مشتريان جزئي و شركتهايي كه با شركت داده پردازي ايران قرار ندارد بر عهده اين بخش است. در اين بخش امر سرويس دهي به مشتريان به طور جداگانه در همين بخش صورت مي گيرد.
· تعميرگاه: كليه قطعات و سيستم هايي كه دچار مشكل شده باشند به اين بخش ارسال مي شوند و پس از تست شدن، تعمير و يا در صورت لزوم تعويض مي گردند.
مركز ثقل بخش فروش و بعد از آن فروشگاه مي باشد. اين دو بخش هرچه سفارشات و فروش بيشتري داشته باشد فعاليت كل شركت بيشتر و سوددهي بيشتري خواهد داشت. بنابراين تمام كارها از بخش فروش شروع يم شود و براي بررسي پروسه كاري شركت بايد از بخش فروش شروع كنيم.
3-1- بررسي پروسه كاري شركت
همان طور كه ذكر شد نقطه شروع كارها بخش فروش (Sales) است. مديران فروش وظيفه گرفتن سفارش فروش، شركت در مناقصه و مزايده و جلب نظر مشتريان از طريق برآورده كردن نيازهاي آنها با ارائه سيستمهاي مناسب و درعين حال در نظر گرفتن سود مورد نظر شركت است. مديران فروش بعد از گرفتن درخواست خريد سيستم از طرف مشتري كه تمامي آنها شركتهاي دولتي و طرف قرارداد، با شركت هستند، درخواست استعلام قيمت سيستمهاي مورد نظر را به بخش تداركات ارسال مي كنند.
بخش تداركات قيمت سيستمهاي درخواست شده را با توجه به قيمت قطعات و لوازم مورد نياز در بازار تعيين مي كند و بخش فروش باز پس مي فرستد. بخش فروش با محاسبه قيمت تمام شده با سود مورد نظر شركت قيمت نهايي را به تأئيد مديران شركت مي رساند و در صورت توافق با مشتري درخواست خريد قطعات و سيستم هاي مورد نياز به بخش تداركات فرستاده مي شود. بخش تداركات بعد از تهيه قطعات لازم آنها را به بخش انبار يا توليد ارسال مي كند و بعد از مدتي معيت كه صرف توليد سيتمها و كنترل كيفيت آنها شد، سيتمهاي آماده به انبار انتقال داده مي شوند و پس از آن آمادة ارائه به مشتري هستند.
بعد از ارائه سيستمها كه بسته به قرارداد بين شركت و مشتري بين 1 تا 3 سال گارانتي هستند، بخش تعميرات و امور مشتريان وظايف خود را كه شامل ارائه سرويسهاي گارانتي و خدمات پس از فروش و دريافت پيشنهادات و انتقدات مشتريان و اعمال آنها در سيستم است را ايفا مي كنند. وظايف بخش فروشگاه مشابه بخش فروش است يعني وظيفه آنها فروش سيستم و قطعات به مشتريان و سرويس دهي به آنها است با اين تفاوت كه كليه مشتريان سازماني و ادارات دولتي اعتبار بخش فروش هستند و فروشگاه وظيفه فروش سيستم و قطعات به مشتريان عادي و شركتهاي خصوصي كه طرف قرارداد با داده پردازي نيستند را دارد. در صورت خرابي و ايجاد مشكل در سيستمها، سيستمها به بخش تعميرات فرستاده مي شوند و بعد از تست و يافتن قطعه خراب اگر قابل تعمير باشد آن را تعمير مي كنند و در صورت نياز تعويض قطعه خراب به بخش تداركات فرستاده مي شود تا قطعه اي جايگزين براي آن فرستاده شود. بخش امور مالي تمامي سندها و فرمها و رسيدها را در آخر هفته بررسي مي كند و ميزان فروش و خريد و قطعات ورودي و خروجي از شركت را محاسبه مي كند و در آخر ماه ميزان سود و سود خالص شركت را محاسبه مي كند.
مدير يا مسئول هر بخش وظيفه ايجاد و هماهنگ كردن فرلمهاو رسيدهاي دستي و ايجاد و تنظيم تعدادي فرم و گزارش كامپيوتري را كه اغلب در محيط Excel يا Access يا Word نوشته مي شوند بر عهده دارد. اين فرمها و بانكهاي اطلاعاتي به گونه اي طراحي شده اند تا با فرمها و گزارشات و بانكهاي اطلاعاتي مورد استفاده در بخشهاي ديگر هماهنگ باشند. در نهايت اين گزارشات و فرمها در اختيار دو ناظر اصلي گذاشته مي شود كه وظيفه آنها هماهنگ كردن كليه كارهاي اداري در شركت است. در بخش فروشگاه و امور مالي يك سيستم بانك اطلاعاتي وجود دارد كه در محيط Fox نوشته شده است و انجام كارهاي مالي، محاسباتي و گزارش را آسان مي كند. از اين سيستم براي محاسبه سود، سود خالص، تهيه انواع گزارشات مشتريان، فروش، ليست قطعات موجود، خريده شده، فروخته شده و … استفاده مي شود. همان طور كه ذكر شد در شركت توسعه ريزكامپيوتر دو ناظر مشغول به كار هشتند كه وظيفة آنها انتقال عملكرد سيستم به مديران و ايجاد هماهنگي بين بخشهاي مختلف است.
1403/10/2 - پین فایل