پیش فاکتور دریافت فایل
گزارش کارآموزی خط تولید شرکت بیسکوئیت گرجی
8599
24,900 تومان
.zip
39 کیلوبایت
توضیحات:
گزارش کارآموزي خط توليد شرکت بيسکوئيت گرجي در 52 صفحه ورد قابل ويرايش
فهرست عناوين
مقدمه
تاريخچه
اهداف سيستم
Top chart
نقش هاي موجود در سيستم
فرايند سيستم
تشخيص محيط عملياتي
ارتباط با محيط خارج
ارتباط ميان موجوديتها
Tableموجوديتها
نمودار ERD
وابستگي هاي تابعي وFDDمربوط به مواد اوليه
ساده سازي FDDِمواد اوليه
وابستگي هاي تابعي وFDDمربوط به دستگاه
ساده سازي FDD دستگاه
وابستگي هاي تابعي و FDDمربوط به محصول
ساده سازي FDD محصول
نرمالسازي FD مواد اوليه
نرمالسازيFDدستگاه
نرمالسازيFD محصول
مقدمه:
با توجه به پذيرش سيستم توليد به عنوان موضوع پروژه بعد از مشورت با اعضاي گروه سيستم توليد کارخانه ي گرجي را جهت بررسي انتخاب کرديم با توجه به وسعت کارخانه و تنوع محصولات و جهت انتخاب موضوع واحد و جلوگيري از پراکنده شدن موضوع سيستم توليد بيسکويت به عنوان اصلي ترين محصول کارخانه مورد بررسي قرار گرفت.
تاريخچه:
شرکت گرجي در سال 1340 تاسيس گرديده است در ان زمان اين کارخانه تنها داراي يک خط توليد بوده که فقط تعداد محدودي بيسکويت را توليد کرده است اما به تدريج و با افزايش اعتبار در سطح رقباي داخلي و استقبال عمومي از محصولات اين شرکت خطوط توليد افزايش پيدا کرده و امروزه با 3 خط توليد بيسکويت و همچنين سالنهاي توليد شکلات،ويفر، اسنک مشغول توليد ارزنده اي در کشور مي باشد هم اينک اين شرکت در خط توليد در حدود 380 پرسنل فعال دارد که در حدود 15 از اين افراد به عنوان مسئول فني در حال فعاليت هستند و کارکنان به صورت شيفت هاي 8 ساعته در طول شبانه روز مشغول به توليد مي باشند همچنين اين شرکت در حال توليد شکلات صبحانه به صورت ازمايشي است.
شرکت گرجي در حال حاضر با 45 سال سابقه کار مستمر و حضور موثر و فعال
در صنعت توليد بيسکويت به طور ميانگين در روز بيش از 30 تا35 تن
بيسکويت توليد مي کند که اين ميزان توليد داراي تنوعي در حدود 20 نوع از
انواع بيسکويت است.
اهداف سيستم :
شرکت گرجي داراي اهدافي همچون اشتغال زايي،خودکفايي در داخل کشور از نظر تامين نياز هاي غذايي مردم و بي نيازي از توليدات خارجي و... است و براي رسيدن به تمامي اهداف برنامه اي تهيه و تدوين شده که به طور ماهانه و سالانه نياز بازار را ارزيابي کرده و هماهنگي تنگاتنگي بين خطوط توليد و سيستم فروش وجود دارد و اينک اهداف داخلي کارخانه: با توجه به صحبتي که با مدير برنامه ريزي کارخانه صورت گرفت دريافتيم که مهم ترين هدف داخلي سيستم توليد کارخانه توليد محصولات با کيفيت بالا جهت حفظ و اقزايش مشتري در درجه ي اول و تا حد امکان به صرف بودن توليد در درجه ي دوم است البته تنوع محصولات نيز در دستور کار قرار دارد.
نقشهاي موجود در سيستم
در قسمت توليد نقش هاي متفاوتي وجود داشت که هر يک به همراه مختصري از وظايف ان بيان مي شود:
رئيس ساخت بيسکويت: نماينده اي از مدير عامل که وظيفه ي رياست بخش ساخت اين محصول خاص را به عهده دارد و تمام مسئوليتهاي اين بخش بر عهده ي اوست.
رئيس بسته بندي بيسکويت:
ناظر بر مراحل بسته بندي که وظيفه ي پيگيري تعمير وسايل فرسوده و طرحهايي بري مکانيزه شدن سيستم بسته بندي را برعهده دارد.
سرپرست ساخت:
بعنوان نماينده اي از رئيس ساخت بطور مستقيم بر مراحل توليد نظارت دارد و واسط ميان رئيس ساخت و کارگران است.
سرپرست بسته بندي:
واسط ميان رئيس بسته بندي و کارگران بخش بسته بندي و منتقل کننده ي گزارش کار روزانه به رئيس بسته بندي .
آمارگر کارگاه بيسکويت:
کليه ي اعدادو ارقام بخش توليد توسط او ثبت مي شود تا براحتي بتوان روند پيشرفت توليدات را پيگيري و در صورت مشاهده ي سير نزولي راهکار هاي لازم را ارائه کرد.
مسئول شيفت 3،2،1:
بر هر يک از شيفت ها 1 مسئول نظارت دارد که ناظر بر تعداد کاگران شاغل در هر شيفت ساعات تعويض کارگران . اضافه کاري و... است .
فرايند سيستم:
فرايند تهيه ي بيسکويت طي 5 مرحله انجام مي گيرد:
تهيه ي خمير- قالب گيري - پخت- سرد کردن و بسته بندي
مرحله ي اول:تهيه ي خمير
آرد به صورت فله تخليه مي شود و سيستم توزيع آرد و شکر به صورت اتوماتيک است يعني طبق برنامه اي که به وسيله ي کامپيوتر به دستگاه داده مي شود و طبق فرمولاسيون آرد و شکر را برداشته و مخلوط مي کند و شکر نيز که در ابتدا به صورت کريستالي(دانه درشت) مي باشد اول آسياب شده و به صورت پودر درآمده و سپس براي تهيه ي خمير انتقال مي يابد.
مواد تشکيل دهنده ي خمير بيسکويت ، آرد،شکر،روغن جامد، و افزودني هايي مانند موادي که باعث غني شدن مي شوند مانند لبنيات،شير خشک، عصاره ي مالت و... است.
در اين مرحله مواد اوليه وارد فيلتر ها مي شوندو از درون 2 سيلو که در قسمت بالاي سالن قرار دارد تخليه مي گردند همچنين اتاق توزيع کوچک ديگري در سالن وجود دارد که مواد اوليه ديگر (افزودني ها) مربوط به هر نوع بيسکويت را به صورت دستي وارد خمير مي کند سپس مواد اوليه وارد دستگاه ميکس شده و طي 2 يا 3 مرحله خمير تهيه مي شود.3 خط بيسکويت وجود دارد که هر کدام براي تهيه دسته ي خاصي از آنها به کار مي رود.
در خط شماره ي 4 خمير در 3 مرحله به صورت ورقه اي نازک در مي ايد که براي اين امر در هر مرحله خمير از بين دو غلتک که در خلاف جهت هم مي چرخند عبور مي کند
مرحله ي دوم :قالبزني
در اين مرحله خمير از زير دستگاه قالبزني عبور مي کند . در اين خط قالب ها از نوع روتوري کاتينگ به اين معني که قالب بر روي يک سيلندر مي چرخد و ممکن است چاپ در يک مرحله و برش در مرحله ي بعدي و يا هر دو در يک مرحله باشند که بسته به نوع قالب فرق مي کند مثلاً در قالب بيسکويت پتي بور چاپ و برش در يک مرحله صورت مي گيرد ولي در بيسکويت کودک اول چاپ و بعد برش مي خورد و 2 مرحله است در اين مرحله اضافه هاي خمير برش خورده که اصطلاحاً لاشه نام دارد; به وسيله ي يک سير بازگشتي به ابتداي خط بازمي گردد و دوباره وارد چرخه توليد مي شود.
در خط شماره ي 3 مرحله ي نازک کاري مجزا وجود ندارد بلکه در اين خط نازک شدن و قالب زني هر دو همزمان انجام ميشود به اين صورت که خمير بين دوغلتک قرار مي گيرد و قالب گيري مي شود نوع خمير نيز با خمير خط 4 متفاوت است از انواع بيسکويت هاي اين خط مي توان به بيسکويت هاي پذيرايي و پذيرايي نارگيلي ،سبوسه، نسترن،باغ وحش و... اشاره کرد.
و در نهايت خط شماره ي 2 که بسيار شبيه خط 4 است و به همان صورت ورقه اي مي شوند اما نوع قالب زني آن متفاوت است اسم اين قالب کاردينگ است و داراي يک حرکت مداوم بالا و پايين است و هنگامي که پايين مي ايد طرح را بر روي خمير حک مي کند .
بيسکويت هاي کرم دار در اين خط توليد مي گردند بعد از اينکه اين بيسکويتها از فر درامدند و بعد از خنک شدن وارد مرحله ي استکينگ مي شوند که بيسکويتها به صورت ايستاده پشت سر هم قرار گرفته رج بندي مي شوند و بعد وارد مرحله ي کرم زني مي گردند که بر روي ريلي قرار دارند که يک سري از بيسکويت ها به رو و سري ديگر گذاشته مي شوند و اول بيسکويت هايي که به پشت هستند مي ايند و کرم تهيه شده توسط يک لوله به نازل انتقال پيدا مي کند و نازل مي چرخد و کرم را بر روي بيسکويت تزريق مي کند و بعد بيسکويت بعدي که به رو هست بر روي ان قرار مي گيرد و به صورت ساندويچ در مي آيد.
ارتباط ميان موجوديتها:
دربررسي ارتباط ميان موجوديتها ابتدا ارتباط بين اطلاعات محصول ومواد اوليه بررسي مي شود .ارتباط بين اين دو موجوديت از بديهيات است چرا که اطلاعات مواداوليه(نوع مواد ومقدار مواد و...)اطلاعات محصول راايجاد مي کندوهمانطو ر که مواد اوليه اساس ايجاد محصول است اطلاعات مواد اوليه نيز پايه واساس اطلاعات محصول است.
ارتباط بين اطلاعات محصول ودستگاه ازآنجاناشي مي شود که عامل ايجاد کننده محصول دستگاه است.به عبارت ديگر دستگاه واسط بين ماده اوليه ومحصول و مبدل ماده اوليه به محصول است پس به طورقطع بايد ارتباطي بين اين دو موجو ديت وجود داشته باشد .زيرا باتوجه به نوع محصول دستگاههاي توليد انتخاب مي شوند.
ارتباط بعدي ارتباط ميان اطلاعات محصول و انبارموقت است چرا که روندي که براي توليد محصول طي مي شود پس ازتوليد آن به پايان نمي رسد و محصول بايد در قسمت انبار موقت قرارگيرد تا در اسرع وقت به بخش فروش منتقل گردد پس بايد اطلاعات انبار مثل ميزان موجودي- ظرفيت- نوع مواد موجود و...از بخش فروش به بخش انبار منتقل گردد تا از هماهنگي لازم بين اين دو بخش جهت تکميل روند توليد استفاده شود.
1403/9/4 - پین فایل