پیش فاکتور دریافت فایل
گزارش کارآموزی اسكلت بتني و سقف از جنس تيرچه بلوك
8570
24,900 تومان
.zip
2,887 کیلوبایت
توضیحات:
گزارش کارآموزي اسكلت بتني و سقف از جنس تيرچه بلوك در 35 صفحه ورد قابل ويرايش
در حال حاضر پروژة كارآموزي موردنظر مربوط به پروژه مسكوني
ميباشد كه از لحاظ سازهاي اسكلت آن از نوع اسكلت بتني و سقف از جنس تيرچه بلوك ميباشد. در اين خصوص كنترل موارد اجرايي – تهيه صورت وضعيتها – تأييد اردهاي كارهاي انجام شده و متره و برآورد و تهيه صورت جلسات مختلف در راستاي كارهاي انجام شده ، جزء عملياتي است كه هر روز به انجام ميرسد كنترل موارد اجرايي مانند رفع نقصها و خرابيهاي موارد اجرا شده اعم از رنگكاري ، لكهگيري ، درزها و تركهاي رفع ايجاد شده در ديوارهاي داخلي و خارجي ، جوشكاري ، نازككاري و بسياري موارد ديگر بايد به دقت صورت پذيرد . همچنين تهيه صورت وضعيتها و … عمليات متره و برآورد ساختمان مديريت نيز در اين مدت به انجام رسيد. ساختمان مديريت اين پروژه از نظر سازهاي اسلكت آن از نوع اسكلت فلز و سقف از جنس تيرچه بلوك ميباشد در اين خصوص تعيين كدهاي ارتفاعي (ترازيابي) ، خاكبرداري و خاكريزي ، لاشهچيني، سنگ مالون جهت بالا آوردن سطح فنداسيون و اجراي تيپبندي فونداسيون بر روي لاشه سنگهائي كه قبلاً كار شده بود و همچنين اجراي بتن مگر آن از جمله كارهايي است كه در اجراي كار به انجام رسيده است.
لازم به ذكر است در مرحلة آكسبندي ساختمان مديريت ، در سه مرحله اصلاحيه از طرف مشاورين ابلاغ گرديد كه طبق اصلاحيه ، موقعيت و طرح اوليه داخلي بنا تغيير داده شد.
بعد از قالببندي فنداسيون و اجراي آرماتورگذاري مطابق نقشههاي اجرايي ارائه شده توسط مشاور و نصب بين پيلتها و سپس اجراي عمليات بتنريزي و كنترل كليه مسائل ذكر شده از جمله كارهايي است كه طي روزهاي كارآمدهاي توسط اينجانب به انجام رسيده است.
لازم به ذكر است كه قبل از عمليات بتنريزي كنترل سطح تراز كلية بين پيلتها و هم تراز كردن آنها از جمله عملياتي است كه بايد مدنظر قرار گيرد.
توضيح اينكه پيچ و بولتهايي كه در زير بين پليتها قرار دارد بايستي قبل از عمليات بتنريزي توسط گريس اندود شي تا پس از عمليات بتن ريزي زنگ نزند. براحتي جهت رگلاژ باز شود. و ويبره كردن بتن جزء اعمالي است كه در مقاومت بتن نقش بسزايي دارد. پس از اينكه عمليات بتنريزي انجام پذيرفت تمامي بين پليتها را باز كرده و اول سطح بين پليتها توسط گروت هم تراز ميگردد براي اين منظور بالاترين تراز بين پليت را انتخاب كرده و بقيه بين پليتها را هم تراز با آن بيس پليت هم تراز مينماييم. اين ارتفاع توسط گروت هم تراز ميگردد. (گروت ملاتي متشكل از ماسه با وي و سيمان ميباشد) پس از حصول اطمينان از هم تراز بودن بيس پليتها ، ميتوان عمليات جوشكاري ستونها را شروع نمود. با توجه به نقشههاي اجرايي ارائه شده از سوي مشاور تعيين سايز ستونها ، نوع اتصالات (ورقها ، نبشيها ، براكتها و …) و تعيين ساير عضوهاي سازهاي ساختمان بسيار مهم و حائز اهميت است . زيرا بر اساس برآوردهاي انجام شده حجم آهنآلات ما تعيين ميگردد.
محوطه سازي :
محوطهسازي و اجراي فضاي سبز پروژههاي فوق نيز در حال اجرا ميباشد.
مهمترين نكته در اجراي عمليات محوطهسازي ، تعيين وضعيت آبهاي سطحي ميباشد كه اين مهم با ترازيابي انجام ميشود بدين صورت كه از محلهايي كه در ارتفاعي بالاتر قرار دارند شيب را به سمت مكانهايي كه از تراز پايينتر قرار دارند هدايت ميكنيم . براي اين كار ميتوان متناسب با نوع كار از جوي يا كانيو استفاده نماييم . كانيو اگر در كنار باشد يكطرفه و اگر در وسط باشد به صورت كامنچي دو طرفه اجرا ميشود.
منظور از محوطه سازي تسطيح و آمادهسازي محوطه ساختمانهاي پروژه ، سيستمهاي ارتباطي شامل خيابان سازي ، پيادهرو سازي ، شبكههاي جمعآوري آب و فاضلاب ، آبرساني ، شبكههاي توزيع نيروي برق و گاز و بالاخره ايجاد فضاي سبز ميباشد. پيمانكار موظف است با توجه به نقشههاي اجرائي و برنامه زمانبندي اجراي عمليات ، نسبت به اجراي مرحله به مرحله كار اقدام نمايد. تقدم و تأخر اجراي قسمتهاي مختلف كار و هماهنگي آن با ساير پيمانكاران پروژه كه زير نظر دستگاه نظارت صورت ميگيرد بايد توسط پيمانكار رعايت شود تا از دوبارهكاريها و بوجود آمدن اشكالات بعدي جلوگيري شود. در صورت عدم رعايت نكات لازم در اجراي مرحلهاي كار ، پيمانكار مسئول بروز اشكالات بعدي خواهد بود و براي رفع اين مشكلات بايد بخرج خود و زير نظر دستگاه نظارت عمل نمايد. (قبل از شروع عمليات اجرايي رعايت نكات زير توصيه ميشود )
نقاط ، نشانه و مبدأ و كارهاي نقشهبرداري
نقاط اصلي ، نشانه و مبدأ طرح از طريق كارفرما و دستگاه نظارت تحويل پيمانكار خواهد گرديد. پيمانكار موظف است كه نسبت به حفظ و حراست اين نقاط نهايت دقت را بعمل آورد. تغييرات احتمالي نقاط اصلي با نظر دستگاه نظارت انجام ميشود. با توجه به ماهيت پروژه پيمانكار بايد به تعداد لازم و كافي نقاط مرجع فرعي تعبيه نمايد نقاط فرعي بايد روي پايههاي بتني به ابعاد حداقل 10 ، 10 سانتيمتر و مستقر در عمق حداقل 70 سانتيمتر علامتگذاري شوند. پايههاي بتني بايد رنگآميزي و شمارهگذاري شده و حداقل 35 سانتيمتر بالاتر از سطح زمين قرار گيرند.
تخريب
ساختمانهاي موجود و قديمي و ساير مستحدثاتي كه در محل پروژه موجود بوده و تخريب آنها براي اجراي طرح ضروري است بايد قبل از تخريب اندازهگيري و صورت مجلس گردند ، عمليات تخريب بايد با نظر و تأييد دستگاه نظارت صورت گيرد. در مورد آثار باستاني قبل از انجام هر گونه عمليات تخريب بايد موافقت كتبي اداره حفاظت آثار باستاني توسط كارفرما كسب شود و عمليات تخريب بشرح فوق صورت مجلس و اجراء گردد. بهنگام تخريب ساختمانها بايد اصول بهداشتي و ايمني كامل رعايت گردد.
دفع گياهان و كندن اشجار
تمامي سطوحي كه عمليات خاكي بر روي آنها صورت ميگيرد يا مناطقي كه بعنوان منابع قرضه مورد استفاده واقع ميشود بايد از وجود خاكهاي نباتي ، نباتات و درختان كاملاً پاك شود . قطع و ريشهكني درختان بايد بصورتي انجام شود كه به تأسيسات و ساختمانهاي مجاور حريم پروژه صدمهاي وارد نيايد.
چاهها و قنوات
چنانچه در محوطه و محل تأسيسات ، چاههاي قديمي فاضلاب يا قناتهاي متروكه وجود داشته باشد كه پر كردن آنها ضروري باشد بايد اين كار با مصالح مناسب نظير خاك ، شفته و سنگ لاشه انجام شود. در صورتي كه پر كردن چاه مقرون بصرفه نباشد مي توان نسبت به طوقهچيني و مسدود نمودن آن اقدام نمود (در مورد قنات هاي متروكه اگر عمق قنات حداكثر تا 10 متر باشد بايد بطريق بالا آنرا پر و اصلح نمود ولي اگر عمق آن بيشتر از 10 متر باشد بايد طبق دستور دستگاه نظارت عمل شود ، در اين حالت توصيه ميشود قنات با خاك و مخلوط رودخانهاي پر شود) در صورت لزوم ميتوان از شفته آهكي نيز استفاده نمود.
حفظ محوطه از نفوذ و ورود آب
محوطه كارگاه بايد از نفوذ و ورود آبهاي سطحي محفوظ نگهداشته شود . اجراي كارهاي ساختماني نظير بندهاي خاكي ، آبروها ، سنگچينها ، لولهگذاريها و سازههاي فني براي جلوگيري از ورود آبهاي سطحي يا زيرزميني و بالاخره ايجاد تأسيسات موقتي براي كنترل آبهاي زائد و آماده ساختن تأسيسات دائمي براي بهرهبرداري بايد طبق نقشهها و دستورات دستگاه نظارت انجام شود.
تأمين آب كشاورزي و آبرساني شهري
طراحي و اجراي سيستم حفاظت كارگاه بايد چنان باشد كه در طول مدت اجراي كارهاي ساختماني هيچگونه وقفهاي در امر تأمين آب كشاورزي مزارع اطراف يا مصارف شهري پيش نيايد ، در صورت لزوم تغيير مسيرها و تأمين بدون وقفه آنها بايد زير نظر دستگاه نظارت صورت پذيرد.
تسطيح محوطه
منظور از تسطيح محوطه رفع پستي ها ، بلنديها و ناهمواريهاي موجود محوطه تا رسيدن به تراز موردنظر براي تنوع كارهاي ساختماني است پر كردن نقاط كود مسيلها، ستومنو ، نظاير آنها بايد با خاكهاي حاصل از خاكبرداري نقاط بلند و تپه و ماهور صورت گيرد.حمل خاك از خارج كارگاه براي تسطيح محوطه مجاز نميباشد مگر با تأييد دستگاه نظارت و عدم تكافو و نامناسب بودن خاك حاصل از خاكبرداريها ، عمليات تسطيح بايد بر اساس نقشههاي اجرايي و دستورات دستگاه نظارت صورت گيرد. پي كني و گودبرداري محل سازهها و ابنيه فني پس از تسطيح محوطه صورت خواهد گرفت.
زهكشي محوطه
به منظور انحراف و خارج نمودن آبهاي ناشي از بارندگي ، تثبيت و كنترل سطح آب زيرزميني تا عمق و تراز معين ، مهار سيلاب در حين اجراي عمليات ساختماني و پس از پايان كار بايد زهكشي محوطه بر اساس نقشههاي اجرائي و دستورات دستگاه نظارت توسط پيمانكار انجام شود. در هر مورد مهندس مشاوره نحوه زهكشي در حين اجراي عمليات و نيز در طول عمر پروژه را مشخص نموده و پيمانكار بايد بر اساس نقشهها و دستورات دستگاه نظارت عمل نمايد. پيمانكار ميتواند روشهاي موردنظر خود را كه باعث تسريع و سهولت در كار ميباشد بصورت گزينهاي بدستگاه نظارت ارائه نمايد تا پس از تصويب دستگاه نظارت مودرد عمل قرار گيرد.
قالب چوبي
اين مصالح براي تمام كارهاي قالببندي از درست كردن قاب قالب تا جدار آن و پايههاي اطمينان مورد استفاده قرار ميگيرد. براي درست كردن قالب از قطعات الوار ، تخته و تخته چندلا استفاده ميشود. براي اتصال قطعات به يكديگر ميخ و پيچ بكار گرفته ميشوند. انواع قالبهاي چوبي عبارتند از :
قالب خام ، كه بدون زنده كردن سطح آن ، مورد استفاده قرار ميگيرد. بهتر است سطح اين قالب حتي المقدور صاف باشد.
قالب رنده شده ، براي سطوحي كه صافي و زيبايي آنها مدنظر است مورد استفاده قرار ميگيرد.
قالب ممتاز ، كه پس از رنده شدن ، درزهاي آن بتونه شده و سپس سمباده ميشوند . توجه به درزها جهت جلوگيري از بيرون زدن شيرة بتن ضروري است . در اين رابطه بايد درزها به يكي از وسايل زير آببندي شوند :
1- استفاده از نوار اسفنجي ، 2- ميخ كردن نوار فلزي يا مقوايي در روي درز قالب و 3- پوشاندن سطح داخلي قالب با آهن سفيد يا ورقههاي فايبرگلاس ، پوشاندن سطح قالب يا آهن سفيد باعث ميشود كه سطح بتن به دليل ماندن ذرات ريز آب بين بتن و قالب ، مكدار شود. اين امر هر چند به مقاومت بتن لطمهاي نميزند ولي براي سازههاي از قبيل سيلوي گندم كه اين فرورفتگيهاي كوچك بهترين محل براي لايه كردن آفات گياهي هستند ، ميتواند بسيار مضر باشد.
هنگام استفاده از قالبهاي چوبي بايد فضاهاي لازم براي فعاليتهاي مختلفي در نظر گرفته شوند. از جمله :
1- محل آماده كردن قالبها و انجام نجاري ، برش ، ميخزني و غيره 2- محل انبار كردن قالبها ، 3- تعميرگاه قالبهاي مستعمل براي تعمير و بازسازي قالبها و 4- محل قالبهايي كه از حيز انتفاع افتاده و بايد دور ريخته شوند . سه محل اول بايد حتماً سرپوشيده بوده و از نزولات جوي در امان باشند. علامتگذاري قالبها براي شناخت قالب و تعداد دفعاتي كه قالبها مورد استفاده قرار گرفتهاند. ضروري است.
قالب فولادي
در مواردي كه حجم كار زياد و تنوع سطوح و ابعاد كم باشد ، استفاده از قالبهاي فولادي كاملاً بصرفه خواهد بود. بهاي اوليه اين قالبها نسبتاً زياد است ولي عمر زياد آنها اين مسئله را توجيه مينمايد. براي ساخت ديوارهاي بتني ، سدهاي بتني ، پوشش بتني كانالها و تونلها و نيز ساخت اجزاي پيش ساخته با استفاده از قطعات نيمرخهاي استاندارد و نيز ورقها و برشن ، شكل دادن و جوشكاري آنها قالب را تهيه و كار را به انجام ميرسانند.
قالبهاي فولادي ، نسبتاً ريژيد و مقاوم بوده و به دليل امكان استفاده از اتصالات خاص ميتوان بسهولت و با سرعت آنها را برپا داشته و از هم جدا كرد. سطح بتن در تماس يا قالب فولادي ، بشرط آنكه پس از باز كردن قالب ، پرداخت مناسبي صورت گرفته از مك دار شدن سطح جلوگيري شود. كاملاً صاف است . در هواي سرد و گرم بايد اين قالب حتي المقدور عايق شده و از تغييرات حرارتي در آن جلوگيري شود. وجود فضاهاي زير در كارگاه ، در صورتي كه قالب در كارگاه ساخته شود ، ضروري است :
1- محل ساخت شامل عمليات برش ، خمكاري ، جوشكاري ، 2- محل انبار كردن قالبهاي مورد استفاده ، 3- محل تميز كردن و زنگزدايي قالبها و 4- محل انجام تعميرات اساسي .
قالب آلومينيومي
آلومينيوم به دليل سبكي و سهولت حمل روز به روز كاربرد بيشتري در ساخت قالب بدست ميآورد. همچنين هزينة كار بر روي آلومينيوم براي دستيابي به يك مقطع ، نسبت به هزينة مربوطه براي همين كار در مورد فولاد ، كمتر است. آلومينيوم خالص فلز برمي بوده و ممكن است بسهولت سائيده و خراب شود. به همين دليل بهتر است از آلياژهاي آلومينيوم كه حداقل داراي سختي برينل 150 باشند ، براي تهية قالب استفاده شود.
قالب فايبرگلاس
براي استفاده از اين قالبها بايد هزينة اوليه نسبتاً زيادي را براي درست كردن قالب فولادي لازم ، متقبل شد ولي هزينة خود مصالح فايبرگلاس كه شكل قالب را به خود ميگيرند نسبتاً كم بوده در صورت ساخت تعداد زيادي صفحة فايبرگلاس هزينه سرشكن ميگردد. با قالبهاي فايبرگلاس ميتوان به شكلهاي زيبايي براي نماي بتني دست يافت از آنجا كه بتنريزي و لرزاندن بتن ، حرارت ناشي از عمل آوردن بتن و بستن و باز كردن قالب ، به آن نيروهايي وارد ميآورند. بهتر است از آغاز قالب نسبتاً مناسبي تهيه شود. قالبي كه وزن بيشتري داشته باشد ، معمولاً كيفيت بهتري دارد.
كلافها و ساير وسايل قالببندي
كلافها به منظور نگهداري قالب در مقابل نيروهاي ناشي از بتنريزي بكار مي روند. نصب كلافها و در راستا قرار دادن جدار قالب قسمت مهمي از هزينة قالببندي را تشكيل ميدهند و به همين منظور در تهية كلافها و اتصالات آنها بايد دقت كافي مبذول گردد. كلافها بايد در مقابل نيروهاي وارده بخوبي مقاومت نمايند معمولاً ضريب اطميناني بين 5/1 تا 0/2 در مورد مقاومت نهايي كلاف اعمال ميشود. برخي كلافها به منظور حفظ فاصلة دو جدار مقابل هم قالب نيز بكار ميروند.
ميتوان كلافها را از قطعات ميلگرد كارگاه تهيه كرد و يا به صورت ساخته شده از كارخانه خريد ، هر چند هزينة تهيه مورد اخير بيشتر است ولي در عوض هزينة نيروي كاري آن كمتر است.
براي نگهداري كلافها در جاي خود از وسايل مختلفي از مهره و واشر گرفته تا گيرههاي كلاف استفاده ميشود. نوارهاي لاستيكي يا فلزي و يا … براي آببندي درزها مورد استفاده قرار ميگيرند.
1403/10/2 - پین فایل