پیش فاکتور دریافت فایل
گزارش کاراموزی پروش ماهي قزل آلا
7984
24,900 تومان
.zip
38 کیلوبایت
توضیحات:
گزارش کاراموزي پروش ماهي قزل آلا در 72 صفحه ورد قابل ويرايش
فهرست
عنوان صفحه
1-مقدمه
2-كليات
3-پرورش ماهي قزل آلا
4-روش هاي پرورش ماهي قزل آلا
5-عوامل مؤثر در رشد ماهي قزل آلا
1-3- عوامل محيطي مؤثر در رشد ماهي قزل آلا
2-3- عوامل تغذيه اي مؤثر در رشد ماهي قزلآلا
3-3- عوامل داخلي مؤثر در رشد ماهي قزل آلا
5-روش تخمين تودة زندة ماهي در استخر
6-تعيين شاخص رشد (ضريب رشد)
7-ميزان رشد مناسب ماهي قزل آلا در هر مرحله از پرورش
8-تعداد دفعات غذادهي و زمان غذادهي
9-تعيين ضريب تبديل غذايي
10- روش محاسبه مقدار غذاي مورد نياز ماهي در مراحل مختلف پرورش
11- تجزيه غذا براي بچه ماهي ، پيش پرواري و پرواري قزل آلا
1-10- غذا آغازي
2-10- غذا رشد
3-10- غذا پرواري
12- تناسب بين اندازه غذا و اندازه (سايز) ماهي
1-11-غذاي خشك
2-11- غذاي تر
3-11- غذاي مرطوب
13- استفاده از غذاي تر و مرطوب در كنار غذاي كنسانتره
14- نكات ضروري و قابل توجه در رابطه با غذادهي و تغذيه قزل آلا
منابع
مقدمه :
با توجه به جمعيت جهان كه بطور دائم در حال افزايش ميباشد و رشد آن در هيچ زماني متوقف نميشود بدون شك صنايع غذايي فعلي جهان پاسخگوي نيازها نخواهد بود و انسان بايد به فكر منابع غذايي ويژه منابع پروتئيني جديد باشد .
يكي از راه هاي تأمين نياز روز افزون به پروتئين . توليد آبزيان ، از جمله آبزيان پروتئيني است براي مثال : در نواحي كه از شرايط محيطي و آب مناسب برخوردار است ميتوان اقدام به پرورش ماهيان سردابي از جمله ماهي قزل آلا نمود . اين ماهي كه گوشت آن طعم بسيار مطلوبي دارد ميتواند به خوبي يكي از منابع پروتئين حيواني جمعيت كشور ما ( به خصوص در مناطق روستايي ) باشد .
با توجه به دوره به نسبت طولاني پرورش ماهي قزل الا كه در اكثرر مناطق كشور حدود 9 تا 10 ماه ميباشد بايد از طولاني بودن اين دوره بيشترين برسانيم . استفاده 1 براي ايجاد شرايط مناسب جهت رشد ماهي ببريم تا وزن آنها را به ، بالاترين ، حدممكن ، برسانيم .
ماهي قزل آلا پرورشي براي رشد بيشتر و رسيدن به بالاترين . وزن در
انتهاي دوره پرورش ، نياز به شرايط و زمينه هاي مساعد كننده معيني دارد اين نكته را از ياد نبريم كه با توجه به اينكه منابع ، آبي مناسب براي پرورش ماهي قزل آلا محدود ميباشد ، بايد از منابع موجود بيشترين استفاده را ببريم يعني در هر خردعة پرورش قزل آلا بيشتر از ميزان ممكن ماهي را توليد كنيم تا بتوانيم به ستود اقتصادي مناسب دست يابيم . و آب وارد شده به خردعه نيز بيشترين استفاده و بهره گيري به عمل آيد .
كليات
استفاده بهينه از منابع آبي خرد در جهت توليد ماهي با عنايت به بخشهاي جمعيتي و محدوديت منابع آبي و خاكي كشور بر كسي پوشيده نسيت توليد پروتئين سفيد و ايجاد امكان بالقوه به شرايط بالفعل در زمينه تشكيلات و پرورش آبزيان با توجه به تازگي بحث در نقاط غير ساحلي كشور و عدم آشنايي مردم در اين زمينه توليدي و در عين حال سود آور از اهميت فوق العاده اي برخوردار است . لذا در اين راستا و با توجه به شرايط مساعد منطقه ( استان كردستان ) و وجود 554 حلقه چاه و 1146 دهني ، چشمه و قنات و رودخانه هاي مهم شهرستان همانند قزل اوزن ، تلوار ، قمچقاي ، اوزن دره .
اداره شيلات جهاد كشاورزي شهرستان بيچار فعاليت خود را در سال 1377 شروع و اقدام به شناسايي مناطق مستعد پروش ماهي نمود و بعد از گذشت سه سال پرمبزهايي مهمي همچون مجتمع پرورشي ماهي قزل آلا در روستاي قمچقاي با ظرفيت توليد 170 تن در سال دو فرعة پرورش ماهي گرم آبي در روستاي اصلوات آباد با ظرفيت توليد با ظرفيت توليد 8 تن در سال به بهره برداري رسيده است و اين مقدار توليد فقط 20% ظرفيت كل منطقه را شامل ميشود با توجه به مطالب فوق اميد آن است ظرفيت هاي خالي منطقه كه از جمله مهمترين آن سد خانگي روستاي گلبلاغ با مساحت 176 هكتار و ذخيرة 8 ميليون متر مكعب آب گام مهمي در جهت بهره وري توليد و اشتغال زايي منظقه برداريم .
1- پرورش ماهي قزل آلا :
ماهي قزل آلا از خانواده آزاد ماهيان و جزو ماهيان سرد آبي ميباشد اين ماهي جهت رشد و نمو نياز به آب سرد و شفاف و مملو از اكسيژن دارد ماهي قزل آلا در زيستگاه طبيعي خود كه اغلب رودخانه هاي سرد و زلال چشمه ها ، قنوات ، نهرها و درياچه هاي آب شيرين ميباشد ( حشرات كرم ها حصرون ها و سخت پوستان و … ) ميباشد در استخرهاي حاضر در كشور ما گونه اي كه پرورش مييابد قزل آلاي زنگين كمان است .
2- روش هاي پرورش ماهي قزل آلا :
1) پرورش ماهي قزل آلا به روش متراكم در استخرهاي بتني : در اين روش ميتوان با استفاده از آب چشمه ها ، قنوات و رودخانه هايي كه گل آلودگي ندارند و دماي آب آنها 12 تا 20 درجه سانتي گراد است اقدام به پرورش قزل آلا نمود . در اين روش به ازاي هر 7 متر در ثانيه آب ورودي به استخر ميتوان يك تن ماهي درهر دوره پرورشي 5 تا 7 ماهه توليد نمود .
2) پرورش متراكم ماهي در قفس : در اين روش در درياچه ها ، آبگيرها ، و سد هاي ، داراي آب مناسب و دائمي هستند با استقرار قفسهاي شناور ميتوان اقدام به پرورش ماهي نمود .
3- پرورش ماهي قزل آلا با استفاده از آب كشاورزي : اين روش كه به روش دو منظور مشهور است با احداث استخرهاي بتني در مقابل چاه هاي عميق و غير عميق ، چشمه هاي و نهرها و كنال هي كشاورزش و با شرفع فصل كشاورزش دمره پرورشي آغاز ميشود و نتيجيتاً از آب كشاورزي استفاده بهينه و مضاعف به عمل ميآيد .
4-پرورش ماهي قزل آلا در استخرهاي ذخيرة كشاورزي : ماهيدار كردن استخرهاي ذخيره و پرورش ماهي در اين استخرها همزمان با فصل كشاورزي انجام ميپذير .
1- روش تخمين توده زنده ماهي در استخر :
همان طور كه ميدانيم بنا به دلايلي ، ما هميشه نياز داريم از مقدار وزن ماهي زنده موجود در هر استخر پرورش قزل آلا آگاه باشيم كه مهمترين اين دلايل عبارتند از :
1-تعيين مقدار غذايي كه در هر استخر بايد ماهيها داده شود .
2- با آگاهي از مقدار وزن زنده ماهي موجود در استخر ، ميتوانيم بتدريج در مواقع لزوم ، تراكم ماهيها را كاهش دهيم و مقداري از ماهيها به استخرهاي ديگر منتقل كنيم يا در صورت امكان ، ميتوانيم مقداري از ماهيها را برداشت كنيم .
3- زير نظر داشتن تعداد ماهيها موجود در استخر در هر مرحله زماني ، ما را از وقوع تلفات يا سرقت احتمالي ماهيها يه استخر آگاه ميسازد .
براي تعيين يا تخمين مقدار يا وزن ماهيان زنده موجود در يك استخر ميتوانيم به يكي از روشهاي زير عمل كنيم :
شمارش تك تك ماهيهاي هر استخر و ضرب كردن تعداد ماهيها در ميانگين وزن آنها يا وزن كردن همه ماهيها موجود در يك استخر . اگر چه اين روش بسيار دقيق است ، اما در عمل به دلايلي نظير وارد شدن استرس به ماهيها ، امكان وقوع تلفات در ماهيها و نياز به نيروي انساني (كارگر) زياد وقت گير بودن ، انجام نميشود .
در اين روش ، يك مشت غذا (پلت) در استخر پرورش قزل آلا ميريزيم كه در اين زمان ماهيها در محل ريختن غذا جمع ميشوند ، با تور پرتابي (ساليك) ، آنها را صيد مي كنيم و ماهيها را در همان حالتي كه در داخل تور ساليك هستند ، به طور يكجا وزن ميكنيم و سپس تعدادشان را شمارش ميكنيم و به استخر باز ميگردانيم .
اين كار را در 3-4 نقطه از استخر انجام ميدهيم ، آن گاه :
وزن كل ماهيها را در چند بار نمونه گيري محاسبه و با تقسيم وزن كل بر تعداد كل ماهيهاي شمارش شده در چند نمونه گيري ، ميانگين وزن ماهيها استخر را محاسبه كنيم .
در اين روش نيز ماهيها را 18 تا 24 ساعت پس از غذادهي در يك سمت استخر جمع ميكنيم ، سپس ، از ماهيهاي درون جعبه برميداريم و توزين و شمارش ميكنيم و در بيرون از منطقه تجمع رها ميكنيم . آن گاه پس از برداشتن تعداد نمونه كافي و توزين آنها ، بقيه ماهيهاي درون جعبه را با واژگون كردن به داخل آب رها ميكنيم و مجدداً با تور ساليك ، نمونه هاي جديد را از محل تجمع ماهيها صيد و به درون جعبه انتقال ميدهيم .
1403/10/2 - پین فایل