پیش فاکتور دریافت فایل
پروژه کارآفرینی پرورش اردک مادر(به ظرفیت 5000 قطعه در سال)
6984
24,900 تومان
.rar
548 کیلوبایت
توضیحات:
پروژه کارآفريني پرورش اردک مادر(به ظرفيت 5000 قطعه در سال)در 40 صفحه ورد قابل ويرايش
1- 1 مقدمه :
پروتئين ها حدود 8 تا 10 درصد جيره روزانه را از نظر مقدار کالري فراهم مي آورند. پروتئين ماده اساسي ساختمان بدن است و براي کارکرد اعضاي مختلف،تشکيل آنزيم ها و آنتي کور ها و ترميم بافت ها ضرورت دارد.پروتئين ها در گياهان و در گوشت به مقدار زيادي وجود دارد. پروتئين هاي حيواني در انواع گوشتهاي قرمز و سفيد،گوشت مرغ و جوجه،تخم مرغ ،ماهي،شير وفراورده هاي آن وجود دارند. پروتئين هاي حيواني، پروتئين کامل نام گرفته اند و علت آن به دليل وجود 8 اسيد آمنه اي است که بدن به تنهايي قادر به تهيه آنها نيست.
پروتئن هاي گياهي در انواع غلات و فراورده هاي آن (بيسکويت، نان،شيريني و...) و حبوبات
( عدس،نخود،لوبيا،باقلا،سويا و...) يافت مي شوند.
ميوه هاي خشک مانند گردو ،بادام ،فندق،بادام زميني نيز داراي مقداري پروتئين هستند ولي مقدار زيادي نيز چربي دارند که در رژيم هاي غذايي بايد توجه خاصي به مقدار مصرف آنها مبذول داشت.
يک فرد سالم بيش از حد آن هيچ تاثيري از نظر سلامتي بيشتر ندارد.ضمنا بايد يادآور شد ،کساني که پروتئين را از طريق گياهان به دست مي آورند ضعيف تر از افرادي که پروتئين حيواني مصرف مي کنند نيستند. در رژيم گياهخواري بايد دقت کرد که از انواع مختلف ميوه ها و سبزي ها و حبوبات در جيره غذايي استفاده کرد تا پروتئين هاي مورد نياز بدن تامين شود.
تمام مواد غذايي بطور خالص از پروتين نيستند بلکه با چربي و يا قند و فيبر... همراه مي شوند. مثلا پروتين گوشت با چربي ،پروتئيني که در نان وجود دارد با قند و بالاخره پروتئين شير با چربي و قند همراه است.
ضمنا پروتئين حيواني همراه با موادي نظير آهن (گوشت) کلسيم(شير و فراورده هاي آن)،ويتامين هاي گروه B (تخم مرغ) و املاحي نظير فسفر ويد و منيزيم (ماهي) مي باشد.
غلات و حبوبات که منع پروتئين گياهي به شمار مي روند،داراي املاح و عناصر معدني مانند منيزيم،فسفر،روي و منگنز هستند.
اردک
اردک يا مرغابي نامي است که معمولاً براي تعدادي از گونههاي مرغابي سانان در خانواده پرندگان Anatidae به کار ميرود. اردکها به چندين زيرخانواده تقسيم ميشوند. مرغابيها اغلب پرندگان آبي هستند که بيشترشان کوچکتر از همخانوادههاي غاز و قو هستند. مرغابيها هم در آب دريا و هم در آب شيرين زندگي ميکنند. اردک پرندهايست تخمگذار که بيشتر در آب زندگي ميکند. گونههاي زيادي از اردک در دنيا هستند که هنوز شناخته نشدهاند.اين پرنده پرهاي چربي دارد تا با تماس به آب، پرها خيس نشود و پرنده پس از خارج شدن از آب سنگين نشود.
1 – 2 نام کامل طرح و محل اجراي آن :
پرورش اردک مادر
محل اجرا :
1 – 3 – مشخصات متقاضيان :
نام
نام خانوادگي
مدرک تحصيلي
تلفن
1 – 4 – دلايل انتخاب طرح :
توجه به خودکفايي اين صنعت و همجنين نياز بازار داخلي به توليد اين محصول با توجه به اين که پرورش اردک مادر مي تواند به رشد و شکوفايي اقتصادي کشور کمکي هر چند کوچک نمايد و با در نظر گرفتن علاقه خود به فعاليت هاي کشاورزي اين طرح را براي اجرا انتخاب کرده ام.
1 – 5 ميزان مفيد بودن طرح براي جامعه :
اين طرح از جهات گوناگون براي جامعه مفيد است ، شکوفايي اقتصادي و خودکفايي در توليد يکي از محصولات ، سوددهي و بهبود وضعيت اقتصادي ، اشتغالزايي ، استفاده از نيروي انساني متخصص در پرورش کالاي داخلي و بهره گيري از سرمايه ها و داشته هاي انساني در بالندگي کشور .
1 – 6 - وضعيت و ميزان اشتغالزايي :
تعداد اشتغالزايي اين طرح 7 نفر ميباشد .
تاريخچه و سابقه مختصر طرح :
اردک يکي از اولين گونههاي پرندگان است که توسط آدمي اهلي شدهاست و به نظر ميرسد که نخستين بار، اهلي کردن آن در کشور مصر صورت گرفتهباشد، زيرا در حفاريهاي بهعملآمده بر روي گور امنحوبت ، يکي از فراعنهي باستاني مصر، که در حوالي ???? سال قبل از ميلاد ميزيستهاست، تصوير يک اردک در بين گلهاي لوتوس مشاهده شدهاست، و گفتني است که مصريان باستان يکي از اولين اقوام کهن بشري هستند که اقدام به جوجهکشي از اين پرنده نمودند، و شايد علت توجه مصريان باستان به پرورش اين پرنده، کانالهاي متعدد آبي و رودخانه طويل و ممتد نيل بودهباشد. امروزه نيز پرورش اردک به شدت در مصر متداول است.
خصوصيات عمومي اردک
اردک پرندهاي با بدن کشيده و پاهاي کوتاه است که باعث ميشود بدنش نزديکِ زمين قرار گيرد. اردک از پرندگان نوکپهني است که در جانورشناسي به آنها لامليورستر Lamelliorostere ميگويند. درازا و حجم بال اردک نسبت به ساير طيور متوسط است و اردک اهلي بدين دليل به خوبي نميتواند پرواز کند. حرارت طبيعي بدن اردک ?/?? درجهي سانتيگراد و تعداد نبض آن به طور متوسط ??? دفعه در دقيقه و تعداد تنفسش ?? – ?? بار در دقيقه است. سرِ بزرگ و قطر منقار آن در بالا و پايين کم است. بدين ترتيب، از اتصال منقار به يکديگر برجستگي خاصي از نيمرخ در آنها ديده نميشود. حجم منقار در اردکها نسبت به ساير طيور و بهخصوص غاز زيادتر است و سطح بيشتري را نسبت به سر و جثّهي حيوان اشغال ميکند. منقار در محل اتصال به سر نازکتر از قسمت آزاد است؛ ازاينرو تقريباًً به صورت يک بيلچه درآمدهاست. منقار از غشايي صاف و هموار پوشيده شدهاست که لبه آن از يک قسمت شاخي پوشيده ميشود. زبان در اردک قوي و عضلاني است و غدد چشائي فراواني دارد که بهوسيلهي آنها ميتواند تا اندازهاي طعم مواد غذائي را حس کند. گردن اردک کوتاه و قطر آن متوسط است. پرها تمام بدن اردکها را پوشانده و غشاي ضخيمي را در روي پوست تشکيل ميدهد. اين پرها بهخوبي روغنياند و اين امر مانع از رسيدن آب و رطوبت به بدن آن ميشود.
نژادهاي اهلي اردک :
نژادهاي متعددي از اردک اهلي در جهان وجود دارد که اين نژادها به گروههاي گوشتي، تخمگذار، دومنظوره و تزئيني تقسيم ميشوند. اينک به معرفي اين نژادها مي پردازيم:
? . نژاد پکين Peckin :
منشأ اين نژاد کشور چين است و اولين بار در سال ???? به عنوان يک نژاد مشخص معرفي شدهاست و درحال حاضر بيشتر مزارع پرورش اردک گوشتي در آمريکا از اين نژاد استفاده ميکنند . وزن اردک نر بالغ در حدود ? تا ?/? کيلوگرم واردک ماده بالغ ?/? تا ? کيلوگرم است . اين نژاد تخمگذار خوبي نيز هست به طوري که ساليانه بين ??? تا ??? عدد تخم ميگذارد ووزن هر يک عدد تخم آن در حدود ?? گرم بوده ورنگ پوسته آن سفيد کرمي ويا سبز فام است . اين نژاد داراي بدني کشيده وسينهاي پهن بوده ورنگ آن سفيد کرمي ورنگ پوست آن زرد ورنگ منقار وپاها پرتقالي است. وجه تمايز اردک نر از ماده ، وجود دو پر کوچک تابيده در منتهاي اليه دم است . امتداد بدن از شانه به طرف پشت ، شيب دار بوده ودر حقيقت قسمت انتهايي بدن ودم نزديک زمين قرار گرفتهاست . اين طرز ساختمان بدن وهمچنين طرز راه رفتن ،پرنده را شبيه به پنگوئنها ميسازد . طرز ساختمان بدن سبب شدهاست که حيوان نتواند به آساني بر روي زمين جفتگيري کند از اين رو براي جفتگيري بايد در آب برود.. بهترين سن براي عرضه در بازار سن ? تا ?? هفتگي است ودر اين سن وزن اردک بين ? تا ? کيلوگرم خواهد بود ، وپس از آن بتدريج از کيفيت گوشت کاسته ميشود . اين نژاد آرام بوده وشرايط محيطي را بخوبي تحمل ميکند ودر مقايسه با ساير نژادها از بال کوچک تري برخوردار است وزيباتر به نظر ميرسد . اردک ماده آن علاقه چنداني به خوابيدن بر روي تخم ندارد .
نژاد ايلسبوري Aylesbury
اردکي تنبل وسنگين وزن از اردکهاي نژاد گوشتي است که منشا آن دره ايلسبوري در حومه شهر لندن در انگليس است، ووزن اردک نر آن در حدود ?/? کيلوگرم ووزن اردک ماده در حدود ? کيلوگرم است. اين نژاد براي توليد گوشت مناسب است. اردک ايلسبوري منقاري بلند، راست و به رنگ سفيد صورتي فام، و پاهاي پرتقالي رنگ دارد و بر خلاف رنگ پوست ساير نژادهاي اردک که معمولاً زرد است رنگ پوست اردک ايلسبوري سفيد است. ميزان توليد تخم آن ساليانه در حدود يکصد عدد تخم است.
نژاد آنکونا Ancona
اين اردک جزو نژادهاي گوشتي است و معمولاً جوجههاي آن به رنگ شوکولاتي وسفيد واردکهاي بالغ به رنگ سياه و سفيد اند. سر و گردن وسينه معمولاً به رنگ سفيد وباقي اجزاي بدن به رنگ سياه است.
نژاد خالدار استراليايي Australian Spotted
اين نژاد در سال ???? ميلادي در آمريکا بوجود آمد ودر سال ???? براي اولين بار به نمايش گذاشته شد، اين نژاد از تلاقي نژادهاي مالارد، دم دراز وکال وبرخي نژادهاي خالدار از گلههاي اردک وحشي استراليايي بوجود آمد. اندازه جثه اين اردکها حد واسطي بين گونه مالارد نوک دراز و گونه کال نوک کوتاه ميباشد. وزن اردک نر آن يک کيلو تا ?/? کيلوگرم واردک ماده بين ??? گرم تا ???? گرم ميباشد.
اين نژاد از لحاظ رنگ واريتههاي مختلفي نظير: سر سبز، سر آبي و سر نقره اي دارد. اردک خالدار استراليايي تخمگذار خوب و مادري ممتاز است. جوجه اردکهاي بسيار فرز و چالاکي دارد و از لحاظ قدرت پرواز همانند نژاد کال Call پرندگاني توانا هستند.
نژاد هند شرقي Balck East Indies
رنگ رنگين کماني پرهاي سبز و سياه اين اردک بسيار زيباست و کمتر در ساير پرندگان اهلي يافت ميشود و فقط شايد بتوان همانند آن را در نژاد کايوگا Cayuga مشاهده کرد. اين نژاد کمي بزرگتر وبا مزهتر از نژاد کال Call است. تعدادي از اردکهاي ماده اين نژاد به رنگ سفيد نيز ديده ميشوند، اما اين اردکها هميشه جوجههاي سياه يکدست توليد ميکنند.
از گفتنيهاي جالب اين نژاد تغيير رنگ تخمهاي آن است، به طوري که رنگ تخمهاي آن در آغاز فصل تخمگذاري به رنگ سياه و يا خاکستري تيره ميباشد و بعدها در ميانه دوران تخمگذاري به تدريج رنگ پوسته تخم آن تغيير کرده وبه رنگ خاکستري روشن و يا آبي در ميآيد.
1403/11/3 - پین فایل