پیش فاکتور دریافت فایل
توضیح روش دلفی
6800
24,900 تومان
.zip
692 کیلوبایت
توضیحات:
مقدمه از آنجا که همیشه دو ذهن بهتر از یك ذهن کار مى کند باید ، دیدگاه دیگران به ویژه افراد خبره و کارشناس را نسبت به آینده جویا شویم. به عنوان نمونه، از طریق مشورت با دیگران مى توانیم بفهمیم که آیا از مسافرت به یك شهر مشخص لذت خواهیم برد یا خیر؟ مدیران شرکت ها و مقام هاى دولتى براى درك بهترِ رویدادهاى ممكنِ آینده و اتخاذ تصمیم هاى درست، به طور مستمر از مشاوره بهره مى جویند. اطلاعات را مى توان از طریق گفت وگوى رو در رو، مصاحبه ى تلفنى و پرسشنامه ها جمع آورى کرد. روش دلفی یكی از روش هاى نظرخواهىِ مورد علاقه ى آینده پژوهان است. در این روش با استفاده از دستورالعمل هاى ساختاریافته، پیش بینى هاى دقیق ترى صورت مى گیرد( مقاله/ معرفی و نقد روش دلفی / نویسنده: نسیبه )1احمدی/ صفحه
ضرورت پیدایش روش دلفى گسترش و پیدایش روش دلفى، به دنبال رواج فعالیت هاى مرتبط با پیش بینى آینده ی فناورى ها که از سال میلادى آغاز شد، صورت گرفت. در این تاریخ و بنا به سفارش نیروى دریایى ایالات متحده آمریكا، 1944 در شرکت هواپیما سازی دوگلاس و با هدف پیش بینى فناورى هاى آینده با کاربرد RAND پروژه اى به نام نظامى تعریف شد. این پروژه به مطالعه در زمینه ی سلا حهاى بین قار ه اى فراسطحى پرداخت. در سال میلادى هلمر و رشر دو تن از محققان پروژه ی رند طى مقاله اى تحت عنوان نظریه ی فلسفى دانش 1959 در علوم نادقیق این ایده را مطرح کردند که در زمینه هایى از علم که در آن هنوز قوانین علمى توسعه نیافته است، اتكاء به آراء خبرگان مجاز مى باشد. ( مقاله/ معرفی و نقد روش دلفی / نویسنده: نسیبه احمدی/ صفحه 1)
تاریخچه دلفی روش دلفی، از جمله روش های ذهنی ـ شهودی حوزه ی آینده نگاری به شمار می آید. موسسه رند این روش را در دهه در سانتامونیكا (ایالت کالیفرنیا) و در جریان پژوهش در عملیات توسعه داد. نام این روش برگرفته 0591 ی ) یادآور می0550از معبد اساطیری یونان است. وودنبرگ ( را نخستین بار یك استادیار »دلفی« شود که نام فلسفه در دانشگاه یوسی ال ای به نام کاپلان به کار برد.
1403/9/2 - پین فایل